Без камиони на ГКПП Маказа, докато не се направи околовръстно в Кърджали

15:34, 01 юли 16 25 877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Товарни коли няма да преминават през Маказа, докато не се построи обходен път край Кърджали. Това каза днес областният управител на Кърджали Илия Илиев по време на първото заседание на работната група за подпомагане работата на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол. На форума бе дебатирано дали да се допусне преминаване на автобуси и евентуално на пункта да бъде извършен ремонт.

Стана ясно, че уширение на ГКПП „Маказа”, който в момента е втори по натовареност у нас граничен пункт, ще има, което ще улесни лекотоварния трафик. В момента може да се изгради единствено допълнителна лента за товарни коли. За второ платно за леки коли и автобуси е необходим нов ПУП и ние ще настояваме за това, за да се избегнат километричните опашки, още повече, че оттук минават не само граждани на ЕС, но и от трети страни, казаха от Областна администрация Кърджали.

На заседанието са обсъждани и организационни решения, свързани с по-доброто функциониране на ГКПП „Станке Лисичково”, ГКПП „Капитан Андреево”, „Дунав мост – Русе” и „Видин мост 2”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама