Над 300 хил. тона асфалт са положени на магистралата от Оризово до Димитровград

12:53, 04 окт 15 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В заключителен етап са строителните дейности на 31,4-километровия участък Оризово – Димитровград от автомагистрала „Марица“, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. По договор изграждането на лот 1 трябва да завърши до края на октомври. До този момент положеният асфалт, състоящ се от три слоя с обща дебелина от 30 см, е над 300 хил. тона.

Всички големи съоръжения на обекта са завършени. Мостът над река Марица, което е най-голямото и най-сложно съоръжение на обекта, е изпълнен до ниво на долен пласт плътен асфалтобетон. Остава полагането на последния пласт.

На 20 км от трасето, основните асфалтови дейности са завършени – асфалтова основа и биндер. Предстои полагането на износващия пласт. По график се изграждат еластичните огради и бордюри. На 15 км от дължината на цялото директно трасе са оформени банкетите и разделителната ивица, поставени са бордюрите и т. н.

В момента се оформят откосите. Извършва се охумусяване, затревяване и озеленяване с храсти и други растения, както е предвидено в ландшафтния проект.

7 екипа работят по монтирането на ограничителните системи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама