Петима магистрати се борят за едно място в бутиковия съд на Хасково

06:17, 29 юли 15 25 973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима съдии влизат в надпревара за единственото свободно място в Административен съд Хасково /ХАС/, става ясно от изнесената информация от Висшия съдебен съвет /ВСС/. От ведомството обявиха конкурс за преместване или повишаване в административните съдилища или т.нар бутикови съдилища на системата.

Допуснатите за препитването са – зам-председателят на Районен съд Хасково Даниела Николова, редовите районни съдии Петър Вунов, Гроздан Грозев и колежката им от районен съд Свиленград Ива Гогова. Претендент за мястото е и Пенка Костова, която в момента работи в Административен съд Кърджали.

Планове да се включи в надпреваравата е имал и районният съдия от Димитровград Андрей Андреев, но според запознати той не е успял да си подготви документите.

Все още няма обявен конкурс за шефското място в ХАС, което се оваканти след като Теодора Точкова бе избрана в Инспектората на ВСС. За нейното място ще се борят Хайгухи Богосян от Софийски градски съд и Василка Желева от Административен съд Хасково.

Конкурсът се бави, защото се оказва, че Василка Желева не е атестирана.

Твърде е възможно, много скоро да се обяви още една свободна бройка в ХАС и това най-бързо ще стане, ако сега действащата съдийка Кремена Костова спечели място в Стара Загора. От ВСС съобщават, че тя е допусната до конкурса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама