5 свиленградски села готвят протести заради държавно безхаберие

07:35, 18 юли 15 / Политика 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пет свиленградски села са готови на протести заради държавно безхаберие и разбитите пътища, съобщават от общинска администрация.

Предупреждението е от кметските наместници на селата Райкова могила, Щит, Димитровче, Сладун и Маточина и е в жалба до изпълнителния директор на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Вече 10 г. жителите на тези села очакват да бъде направен ремонт на пътя Свиленград - Маточина. Пътят, който е от републиканската пътна мрежа, е с натрошена и разбита настилка и осеян с дупки. Той е труден за пътуване и създава опасност от произшествия и катастрофи. Неотложен е ремонтът на 5-километровата отсечка Димитровче - Райкова могила.

Години наред са поставяни многократни искания пред съответните държавни органи, но с мотива, че няма финансов ресурс са последвали откази. Последната подобна молба е отправил лично кметът на общината Георги Манолов към директора на АПИ.

Общината няма правомощия да се разпорежда и поддържа републиканските пътища. За сравнение, общинските пътища са рехабилитирани и обновени по различни проекти на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама