Манолова: Ще настоявам пред кмета на Димитровград да се спре застрояването в парк „Вапцаров“

14:50, 08 авг 18 25 923 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова ще настоява кметът на Димитровград Иво Димов да внесе ново предложение в Общинския съвет, с което да се  спре изпълнението на  решение, взето с почти пълно мнозинство (само един „против“) решение за откриване на процедура за изработване на Подробен устройствен план за регулация и застрояване на 15 дка от парк „Никола Вапцаров“.

Това стана ясно, след като общественият защитник се срещна днес с граждани в Димитровград, които протестират срещу промяната на предназначението на горската територия за изграждане на жилищни сгради.
Инициативен комитет вече е създал подписка, разписана до момента от 3 000 граждани, в която настояват местната власт да преразгледа решението си и да се съобрази с волята на димитровградчани.

„Това е пълно безобразие и аз заставам твърдо зад искането на гражданите на Димитровград. Взетото решение нарушава духа на закона, който е в съответствие с Конституцията, защитаваща правото на гражданите да живеят в здравословна и благоприятна среда. Решенията от обществен интерес трябва да се вземат, след като се чуе гласът на населението. В този случай това не е направено“, категорична бе Манолова.
Тя информира, че институцията на омбудсмана вече е изпратила писма до кмета на града, областния управител и председателя на общинския съвет, като следващата стъпка е да сезира и останалите отговорни институции.

Общественият защитник обяви, че следващата седмица отново ще посети града, за да се срещне с кмета Иво Димов, който в момента е в отпуск.
„Искрено вярвам, че и кметът, и общинските съветници ще се вразумят и ще преразгледат решението си, което е в абсолютен разрез с обществения интерес”, подчерта омбудсманът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама