Седем българи, арестувани с Митьо Очите в Турция, са предадени на МВР

09:51, 05 авг 18 25 1463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седемте български граждани, които бяха задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, Турция, късно снощи бяха предадени по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП – Капитан Андреево, съобщиха от МВР.
Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа. В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура по компетентност.

В ход е и процедура спрямо българския гражданин, обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол, който към момента се намира в Република Турция.

Вчера стана ясно, че председателят на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев е бил в Турция заедно с Митьо Очите.

Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Специализираният наказателен съд остави в ареста петима от тях. Под стража остават Йордан Въчев – Ларша, Радослав Николов – Рачо, Венцислав Христов –Лавацата, Иван Пишиев и Иван Найденов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама