Кметът на Хасково даде зелена светлина за парите за спорт

12:55, 31 юли 18 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Хасково Добри Беливанов съобщи, че е подписал протокола на комисията разпределяща субсидията от 400 хиляди лева от общинския бюджет според наредбата гласувана от Общински съвет Хасково - Наредба за условията и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Хасково, съобщиха от кметството. Има няколко клуба, които са подали възражение срещу разпределението на средствата.

Най-високата сума е 60 239 лева за Бадминтон клуб Хасково, а най-ниската 87 лева за СКХГ „Калия“. 32 клуба са подали искане за подпомагане, комисията е отстранила три от тях заради несъответствие с изискванията на наредбата, така 29 спортни клуба ще получат субсидия. 23 са в индивидуалните спортове а  6 от колективните.

Кристално копие на статуята на Света Богородица подари кмета на община Хасково Добри Беливанов на европейската вицешампионка по вдигане на тежести Мария-Магдалена Кирева. Щангистката заедно с треньора Живко Архондев показаха днес на кмета трите сребърни медала от Европейското първенство за кадети и кадетки в Милано.

Хасковската състезателка е втора в категория до 69 килограма при кадетките до 17 години с двубой от 186 килограма. По думите на треньора Мария-Магдалена, е успяла да се пребори за сребърните медали в  изключителна конкуренция. Има шанс щангистката да получи олимпийска квота.
 
„Гордея се с постиженията на хасковските спортисти, пожелавам на Мария Магдалена още по-големи успехи“ , каза кмета Добри Беливанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама