Близо 14 000 евро, укрити в лека кола, откриха на "Капитан Андреево"

12:05, 30 юли 18 25 809 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

13 950 недекларирани евро откриха във фабрична кухина на лек автомобил, влизащ в страната от Турция митнически и гранични служители на ГКПП "Капитан Андреево". 

На 26.07.2018 г. на българския граничен пункт пристига автомобил, марка „BMW", управляван от немски гражданин с турски произход, пътуващ със своето семейство за Германия. Всички заявили, че не пренасят нищо подлежащо на деклариране, включително и валута. 

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина, пред предната пасажерска седалка, са открити, увити в станиол, 279 банкноти в купюри от 50 евро. В хода на проверката е установено, че валутата е на шофьора на автомобила, на който е съставен акт по Валутния закон. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Според Регламент (ЕО) 1889/2005 и Валутния закон над 10 000 евро следва да се декларират при преминаване на външна граница, каквато е границата между Турция и България. Декларирането не е свързано с допълнителни разходи, под формата на данъци или такси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама