Увеличиха глобите за пътни нарушения в Кърджали

11:05, 30 юли 18 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 2000 лева, а не до 500, както беше досега, ще стига глобата за нарушение на някои от разпоредбите на новата наредба за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на община Кърджали. Това решиха общинските съветници по време на последната си сесия, съобщи БНР. 

2000 е най-високата глоба, заложена в новата наредба. Изменението се отнася до фирми и лица, които извършват строителни, ремонтни и аварийни работи и които са задължени да почистват и възстановяват качествено и за своя сметка засегнатите подземна инфраструктура, улични настилки, тротоари и пътни съоръжения в обхвата на обекта в тридневен срок. В проекта на наредбата глобата беше предвидена до 1000 лева, но по предложение на Огнян Иванов, председател на постоянната комисия по законност и обществен ред, е увеличена.

Увеличени са и всички останали глоби за нарушения на наредбата за транспорта и безопасността на движението. Те са събразени  с размери, които са определени в закона за движение по пътищата. Съветниците отмениха старата наредба и приеха новата с предложените увеличения на глобите, решението за синя зона и актуализирани места за паркинг. До решението се стигна след протест на окръжната прокуратура заради определени пропуски в законовия ред при приемането на досега действащата наредба.  
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама