Върнаха 135 деца от област Хасково в училище

14:55, 26 юли 18 25 655 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Механизмът за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст в област Хасково е върнал обратно в класните стаи 135 деца за миналата учебна година. Това съобщи на работно съвещание в областната администрация началникът на РУО на МОН Христина Боева, предаде БТА.

През периода на действие на механизма от юни миналата година досега 87 деца са отпаднали от образователната система. Екипите са обходили 5101 адреса. При посещенията е било установено, че 3634 подлежащи на прием в предучилищни или училищни групи се намират в чужбина, гласи отчетът на образователното ведомство.

Той е показал, че Хасковска област е добре справяща се, макар в отделни общини да има пропуски, каза областният управител Станислав Дечев. Той добави, че механизмът е бил приет с известна ирония и негативизъм, но в крайна сметка се е оказал ползотворен.

През идващата учебна година в 11-те общини на областта ще действат 42 смесени екипа от РУО на МОН, училищните власти, общините, дирекциите за социално подпомагане, НПО-та и всички, които имат отношение и компетенции по проблема.

Боева информира, че до края на месеца екипите и техния прилежащ район на действие ще бъдат ясни. По нейни думи до 20 август по общини трябва да бъдат доставени устройствата с информационната система, с която ще се работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама