40 бутилки с вреден фреон откриха на Капитан Андреево

11:45, 12 юли 18 25 617 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

40 бутилки с газ фреон,  укрити в товарен автомобил, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Камионът с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, пристига на 7.07.2018 година. Шофьорът, български гражданин, представил пред митническите служители редовни документи за превозвания товар. При извършения рентгенов и последвалия физически контрол митническите служители установяват, че между декларираната стока, върху специален палет, са поставени 40 бутилки газ фреон „R404а" по 10.9 кг всяка от тях. На бутилките има фабричен надпис, от който става ясно, че са пълни със забранения в България и страните от Европейския съюз, вреден за озоновия слой, фреон. Откритите бутилки с газ фреон не отговарят на изискванията на Регламент /ЕС/ 517/2014 на Европейския парламент и на Съвета за флуоросъдържащите парникови газове и са забранени за въвеждане в ЕС с цел опазване на околната среда.

Недекларираният газ фреон е задържан, както и товарния автомобил, послужил като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

За първите шест месеца на годината, при проверки на превозни средства,  влизащи в страната от Турция, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 317 бутилки с газ фреон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама