Подменят около 6500 улични лампи в Кърджали

18:45, 11 юли 18 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес, 11 юли, започва подмяната на уличното осветление в Кърджали. Процедурата е приключила, подписан е договорът с фирмите изпълнителки.  В консорциума участват една пловдивска фирма и две кърджалийски. Това съобщи пред БНР кметът на Кърджали Хасан Азис.

"Около 6500 улични лампи ще бъдат подменени. Ще бъдат подмените всички елтабла на територията на община Кърджали. Трябва да бъде възстановена и подземната комуникация. Днес е първата оперативка, която съм свикал с фирмата-изпълнител и фирмите в консорциума".

Фирмите ще представят на кмета на общината графика за поставяне на новите лампи, както и информация с кои улици ще стартират.  
 
Лампите се изработват специално за Кърджали, те отговарят на най-съвременните технически изисквания. Всяка от тях ще реагира на светлината и ще свети колкото е необходимо, каза още кметът на Кърджали Хасан Азис.

Предстои рехабилитация и на уличната инфраструктура и тротоарите в Кърджали. Изпълнението е по проектите за градската среда, които общината изпълнява. Ремонтите ще засегнат улица "Републиканска", улица "Генерал Чернозубов и "Самуил". В квартал "Възрожденци" ще бъдат отремонтирани улиците "Райко Жинзифов и "Христо Данов". 

"До края на годината, ако няма удължаване на процедурите, ще имаме възможност да работим за улиците и тротоарите на община Кърджали", казва кметът Хасан Азис.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама