Мечка избяга от зоопарк в Димитровград

16:35, 04 юли 18 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от двете мечки в димитровградския Зоопарк преди обяд днес, 5 юли, напуснала за кратко клетката си, но останала на територията на зоокъта, информираха от общината.

Инцидентът се случил, когато работник на общинското предприятие „Благоустрояване“, което го стопанисва, влезнал, за да храни животните. Присъствалите в момента в зоокъта в парк „Вапцаров“ веднага били евакуирани. Малко повече от половин час бил необходим на работниците, за да върнат мечката в клетката й, след като за целта били извикани ветеринар и техник, които са упоили животното.

Двете мечки са братче и сестриче- Ани и Митко и са най-старите обитатели на димитровградския зоокът. Те са вече над 20-годишни и са дарение от димитровградска фирма през 1995 г. След ремонта в зоокъта старата им клетка бе заменена с нова, която разполага с басейн. Напусналият я днес е бил мечокът Митко, уточниха от общината.

Подобен инцидент в димитровградската мини зоологическа градина се случва за първи път, уверяват от ОП "Благоустрояване". Както и, че веднага са били предприети мерки за обезопасяване на територията, като никой не е пострадал. Слухът за случката паникьоса хора от квартала и майки, които редовно посещават мястото с децата си, които побързаха да сигнализират в социалните мрежи.

Зоопаркът във "Вапцаров" разполага с над 100 екземпляра от 11 животински вида и за тях се полагат грижи, съобразно всички изисквания, уверяват от общината в Димитровград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама