Хванаха близо 4 кг нелегални сребърни накити на МП Капитан Андреево

11:15, 04 юли 18 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 4 кг недекларирани сребърни накити откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция на 30.06.2018 година.

В колата марка „BMW" пътували водачът на автомобила и негов спътник, немски граждани от турски произход, които заявили пред българските митнически власти, че не внасят нищо за деклариране. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на шофьора са открити изделия от бял метал.

Намерени са общо 715 сребърни бижута, сред които 306 чифта обеци, 172 гривни, 145 медальона, 59 синджира, 26 пръстена, 7 колиета. Направената експертиза от  вещо лице  е установила, че сребърните бижута са с висока проба 925, с общо тегло 3893 грама и са на стойност  над 15 000  лева.

Контрабандните сребърни накити са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На шофьора е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

За първото полугодие на тази година митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 15 кг златни и сребърни накити на стойност над половин милион лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама