Забавно лято очаква децата в Хасково

15:30, 10 юни 18 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младежки център организира традиционните летни занимания за деца „Забавно лято“. В тях се включват ученици от 1 до 4 клас. Участието е безплатно. Забавното лято започва на 11 юни –понеделник, когато децата ще имат възможността да се запознаят с дейностите на центъра. 

На следващия ден Камерен оркестър Хасково е подготвил интересен открит урок с участието и на децата “В света на музиката“. Има ден и за запознанство и занимание с музикантите от Народния оркестър на общината, тогава малките ще разучават и народни танци, а в друг ден на музиката ще се занимават с „Приказки за джаза“.

В заниманието ''Избери си професия'', освен че ще се запознаят с различните професии, учениците ще видят представлението „Зъбки бели като гъбки“. Във втория ден на професиите децата ще се срещнат с артисти от Драматично куклен театър „Иван Димов“, а в третия е предвидена среща с пожарникарите. 

В единия от дните със занимание ''Млад пътешественик'' малчуганите ще пътуват до терариума в Минерални бани, планирана е и екскурзия до свиленградското село Мезек, както и до Извора на нимфите в димитровградското село Каснаково.

Ще има и ден за игри, наречен „Игри в градската градина“, когато аниматори ще представят и научат учениците на игрите от улицата, които са забавлявали техните родители и дори баби и дядовци. Например: дама, скачане на ластик и други.

Малките ще могат да научат основни правила за поведение на масата, за сервиране и хранене, ще се забавляват в ателие , където ще могат да се научат да правят истински хляб, ще се учат да моделират, ще откриват съкровища в музея, за да се запознаят с историята на региона.

Заниманията в Младежки център приключват на 6 юли с плажна фиеста на един от басейните в парк Кенана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама