Откриха мъртъв триметров тигров питон на път Е-80 (СНИМКИ)

13:30, 07 юни 18 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъртва змия с дължина около 3,5 метра е била забелязана снощи на международния път Е-80 край хасковското село Клокотница. Хора, изплашени от влечугото са сигнализирали на спешния телефон 112. 

След като на място пристигнали полиция, експерти от РИОСВ–Хасково и Тракийското херпетологично дружество е установено, че змията е от вида тигров питон-мрамор. По време на огледа не са установени външни наранявания по тялото, съобщиха от РИОСВ-Хасково.

Видът не е характерен за нашите георгафски ширини. В България се отглежда предимно в терариумите, както и като екзотичен домашен любимец, но на територията на РИОСВ-Хасково няма регистрация на този тип влечуго. Не е ясно, откъде се е появила змията на пътя и как е умъртвена. 

Възможно е да e била незаконно притежавана като домашен любимец, избягала или умишлено пусната, както и да е обект на контрабанда при внос или износ от Турция за Европа. В момента влечугото се съхранява в хладилна камера в Терариума в Хасковски минерални бани. При интерес питонът ще бъде предоставен на Приодонаучния музей в Пловдив или унищожен по надлежния ред.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама