Митнически кучета ще борят контрабандата на цигари на "Капитан Андреево"

13:10, 29 май 18 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две нови митнически кучета ще се включат в борбата с контрабандата на тютюневи изделия в помощ на митническите служители. Лабрадорите Оби Уан и Принс застъпват на пост на Митнически пункт "Капитан Андреево" още това лято. Четириногите помощници, съответно на две и на една години, идват от Националния киноложки център в София.

Оби Уан и Принс вече са изпратени в школата за обучение на митнически кучета на Агенция „Митници" в Балчик. Обучението, с продължителност пет седмици, е под формата на игра, в която митническите кучета се приучават да разпознават миризмата на тютюневи изделия. През първия етап обучението им е насочено към изграждане на екип - куче-водач. На втория етап се развиват уменията им да познават добре  миризмата на тютюна. В условия, близки до реалните, те получават тестови задачи, при които трябва да намерят укритите контрабандни цигари и тютюн за пушене.

В момента в помощ на митническите инспектори на "Капитан Андреево" в борбата с контрабандата на тютюневи изделия и наркотрафика, са лабрадорът Порша и кокер шпаньолът Ричи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама