Ето го кучето-герой Ричи, което хвана хероин за 12 млн. лева

16:35, 25 май 18 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митническото куче Ричи, което е мелез между кокер-шпаньол и бретон, изигра ключова роля в откриването на рекордните 200 кг хероин на ГКПП Капитан Андреево.

То било изключително ефективно при обработка на тесни пространства, а по принцип породата била обучавана за търсене на трюфели.

Хероинът е открит в товарен автомобил „Скания" с турска регистрация, влизащ в страната от Турция, превозващ стока за Белгия. Шофьорът, турски гражданин на 61 години, представил пред българските митнически власти редовни документи за превозваната стока - лепило /теракол/ в чували от 25 кг за получател в Белгия.

При огледа на товарното ремарке се включва и митническото куче Ричи, което се насочва към един от чувалите, в който митническите служители освен очакваното съдържание - теракол, откриват пакет с кафяво прахообразно вещество При последвалата физическа проверка митническите служители установяват, че в 95 пакета по 2 кг, разположени на различни места из целия товар, има хероин. Общото количество на задържания хероин е 191.220 кг на стойност над 12 000 000 лева по цени на съдопроизводството.

Тъй като плътността на товара - строително лепило и на наркотика са близки укритието не се забелязва при сканиране с рентген, обясни директорът на Агенция „Митници" Георги Костов Главният секретар на МВР Младен Маринов акцентира върху извършената предварителна подготовка за осъществяване на разкритието, както и ролята на митническото куче, което е незаменим помощник при случаи, в които и техниката е недостатъчна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама