Освободиха от длъжност учителките, малтретирали деца в Кърджали

13:10, 11 май 18 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След разпоредена проверка със заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис  учителката М.М. и помощник възпитателката М.Б. от Детска градина “Щастие“ в квартал “Веселчане“ са освободени от длъжност от 11 май, предаде БНР.

14 родители на деца от първа възрастова група депозираха колективна жалба в общината на 9 май за отношението и подхода към децата им от страна на двете служителки. Сформираната комисия със заповед на кмета на общината направи проверка на място, проведе разговори с педагогическия и непедагогическия персонал в детското заведение и докладва за резултатите на общинското ръководство. 

Общинското ръководство ще продължи с бързите си и адекватни мерки за осигуряване на необходимите условия за отглеждане, възпитание, обучение и социализация на децата от  всички детски градини на територията на община Кърджали, съобщават от община Кърджали. 

''Деца в детска градина "Щастие" не са подлагани на тормоз'', заяви вчера Милена Караилиева, директор на градината след като родители на деца от първа възрастова група - 3-годишни, подадоха жалба за тормоз. Тя добави, че се чувства наранена и огорчена, че името на градината е замесено в подобна ситуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама