Откриха над 400 кутии цигари в тайник на лека кола на "Капитан Андреево" (СНИМКИ)

12:10, 11 май 18 25 674 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нов опит за пренасяне на контрабандни цигари в тайник на лек автомобил предотвратиха митническите служители и граничните полицаи на ГКПП Капитан Андреево, съобщи МВР.

Контрабандните цигари са открити в лек автомобил марка „Mercedes", влизащ в страната от Турция, на 04.05.2018 година. Шофьорът, български гражданин, който пътувал сам, заявил, че не пренася стоки или валутни ценности за деклариране. 

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката, в специално изграден тайник, под предната седалка, са открити 8280 къса /414 кутии/ цигари без акцизен бандерол. 

Контрабандните цигари и автомобилът, послужил като средство за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора са съставени два акта, единият за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другият акт - за наличието на тайник.

През първите десет дни на месец май на "Капитан Андреево" митническите служители са иззели 4782 кутии цигари, закупени от Република Турция от 260 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 2506 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 36 акта. Общо за периода митнически служители задържаха 145 760  къса (7288 кутии) безакцизни цигари, 10 кг тютюн за наргиле и 5 кг тютюн за пушене.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама