Откриха специална платформа в училище в Харманли (СНИМКИ)

18:40, 11 май 18 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В училище„Неофит Рилски“ в Харманли беше официално открита специална платформа за улеснение придвижването на деца с двигателни проблеми. С подобно съоръжение до момента не е разполагало нито едно училище не само в Харманли, а и в цяла Хасковска област.

Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на Харманли - Мария Киркова, Христина Боева - началник на РУО-Хасково, Незабравка Белева-държавен експерт от МОН и директорът на СУ „Неофит Рилски“ - Боряна Петрова.

Изграждането на платформата е била належаща поради нуждите на учащ се там ученик. До момента детето е посещавало учебните занятия носен на ръце от своя брат и
съучениците си. “Горди сме, че съвместните усилия на държавната и общинската ни администрации, позволиха днес, в Харманли, да открием първото подобно съоръжение”, каза г-жа Киркова.

“Благодарни сме на подкрепата на Министерство на образованието и науката и лично на министър Вълчев за бързата реакция и отпуснатите средствата за изграждането на съоръжението”, допълни тя.

Кметът на Харманли е мотивирал пред МОН спешната нужда от монтиране на платформата в СУ „Неофит Рилски“ през декември 2017, а средствата са отпуснати почти веднага.
 
“Община Харманли ще продължава да е обърната към проблемите на потребителите на социални услуги и да търси финансиране за реализирането на проекти, осигуряващи достоен начин на живот на хората от рисковите групи. Грижата за тези хора е индикатор за развитието на обществото ни, а осигуряването на равен достъп до услуги за тях е общински, държавен и европейски приоритет” каза кметът на Харманли Мария Киркова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама