Премиера на книгата "Камино:Пътят на завръщането" в Хасково (ВИДЕО)

12:20, 09 май 18 / Култура 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Книгата е издадена през декември 2017 година и автора Тихомир Иванов ще представи пред публиката в Хасково своята книга, като част от Националното турне  на книгата под надслов "Камино - среща с един поклонник"

Събитието ще се проведе днес в Регионална библиотека от 17:30 часа.

Първият литературен опит на Тихомир Иванов представлява увлекателен разказ за пътешествието му по Ел Камино, прословутия 800-километров поклоннически маршрут до катедралата „Сантяго де Компостела“ в едноименния испанския град.

Книгата на Тихомир подкупва с искрения му стремеж да сподели откровено, без да спестява неудобни за себе си истини, най-важните моменти и прозрения от духовната трансформация, която преживява на Ел Камино – и която, в крайна сметка, е целта на поклонението му. 

Книгата ще заинтересува широк кръг читатели както заради самото приключение и прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино – особености на т.нар. Френски маршрут, изминати километри, условия в т.нар. албергета (общежития), географски и исторически забележителности и т.н., така и заради сложните психологически изпитания, духовни сътресения и прозрения на Пътя, за които младият българин разказва от първо лице.

С качествата си на експериментален литературно-хибриден жанр „Камино: Пътят на завръщането“ ще се открои сред останалите публикувани досега текстове за предизвикателството „По пътя на Сантяго“, което в последните години набира все по-голяма популярност сред младежката (и не само) аудитория.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама