Жена от Хасково осъди общината, защото е била нападната и нахапана от бездомно куче. Инцидентът е станал през декември миналата година. Община Хасково трябва да заплати на пострадалата 1 800 лева обезщетение за претърпените от нея болки и страдания, съобщи БНР. 

В Хасково все още се строи приют за бездомни кучета, който трябваше да е готов още миналата година. 

Същевременно Плевен ще търсят решение на проблема с безстопанствените кучета. Инициативен комитет започна подписка с настояване общината да вземе спешни мерки. 

Дискусията започна в социалните мрежи и кметът Гьорг Спартански отправи покана за среща днес от 17 часа в зала "Плевен" на областната администрация. В момента вървят процедурите по изграждането на постоянен приют за две хиляди кучета, но това отнема време. 

Търси се решение веднага. 

"Който има работещ механизъм за помагане, съдействие, за преодоляване на проблема, е добре дошъл. Поканил съм с изрично писмо една от най големите неправителствени организации за извършване на място залавяне, кастриране, обезпаразитяване, маркиране на бездомни кучета. Към този момент нямаме отговор. С една малка такава плевенска беше подписан договор за безвъзмездно предоставяне за нуждите на тази организация на общински имот", обясни Спартански.

В Казанлък, в понеделник, ветеринарните лекари ще протестират пред приюта на местната фондация "Анимал хоуп България", където започва поредната кастрационна кампания. Ветеринарите настояват за допълнителни мерки за справяне с проблема с бездомните животни и вече не са съгласни с програмата "кастрирай и върни". Председателката на фондацията Ивелина Недкова, която работи по проблема от близо 20 години, призовава в социалните мрежи подкрепящи дейността й да защитят каузата с присъствието си.
 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно