Турската кинозвезда Фуркан Палалъ идва за "Дните на турското кино"

16:00, 14 апр 18 / Култура 25 2307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Артистът, познат ни като Онур от хитовия сериал „Стая 309“ и главен герой в „Хлебарят. Тайната на любовта“, ще бъде специален гост на откриването на „Дни на турското кино“ 2018. 

От 14 до 29 април пет емблематични кино ленти на класическото и съвременното турско кино ще бъдат представени в рамките на фестивала „Дни на Турското кино в България“ 2018, организиран от посолството на Турция и под патронажа на турския посланик у нас Хасан Улусой, както и с изключителното съдействие на Министерство на културата и туризма на Турция.

Тази година, освен жителите на столицата, безплатно на фестивалните филми ще могат да се насладят и любителите на турското киноизкуство в Пловдив, Кърджали и Бургас.

В пролетните дни, посветени на турското кино, българските зрители ще се докоснат до многообразната тематика на турската кинематография, пресъздадена в запомнящи се образи, интригуващи съдби и колорит от емоции. 

Премиерната прожекция е в София на 14 април от 20:30 часа в Кино Арена Запад и представя филма „Чинара“ /Çinar Ağaci/, в който режисьорът и сценарист Хандан Ипекчи по неповторим начин е разкрил силата на семейните отношения като връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще.

Останалите четири заглавия са „Братко мой“ /Kardeşim Benim/, „Планината 2“ /Dağ 2/, „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“ /SOMUNCU BABA Aşkin sirri/ и „Разореният Ага“ /Züğürt Ağa/. Всички те сюжетно са изпълнени от непреходните човешки ценности – любов, семейство, вяра, прошка, достойнство, свобода, преплетени с философските прозрения и душевни вълнения на героите и вечните въпроси за смисъла на живота и смъртта. Мистика и красиви природни картини, допълват майсторската актьорска игра в лентите и увличат зрителите в неповторимо пътуване из необятния свят на седмото изкуство, пресъздаден от талантливите режисьори и сценаристи.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама