Освобождават под гаранция от 5 000 лева бившия легионер от Орешник

19:03, 16 мар 18 25 579 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тополовградският районен съд промени мярката за неотклонение на 35-годишния Иван Пачелиев от село Орешник и го освободи под парична гаранция. Това стана по искане на защитата на служилия във френския легион мъж, защото той притежава разрешителни за намерените оръжия и заради влошеното му здраве. Пачелиев е със счупена ръка при задържането му по-рано през февруари, предаде Haskovo.info.

Съдът прецени, че няма опасност Пачелиев да се укрие или да извърши друго престъпление и го освободи срещу парична гаранция от 5 000 лв. Предстои мярката да бъде гледана на 21 март и от Ямболския окръжен съд. Ако окръжните магистрати я потвърдят и парите бъдат платени, задържаният трябва да бъде освободен.

По-рано днес пред съда се събраха хора от общината в подкрепа на Иван Пачелиев. Хората заявиха, че той е добър човек и е невинен. Те не вярват, че мъжът е стрелял при пристигането на полицаите, които са го търсили за справка. Сега те са готови да събират пари за плащане на гаранцията му.

В края на февруари тополовградският районен съд постанови най-тежката мярка “задържане под стража” за Пачелиев. Мъжът е обвинен във възпрепятстване работата на органите на реда и за незаконно притежаване на взривни материали и боеприпаси. Малко по-рано Пачелиев се барикадира в къщата си в село Орешник, където остана почти едно денонощие, като стреля при пристигането на служителите на реда. Близо 80 униформени и спецчасти участваха при неговото задържане. Той твърди, че е произвел неволен изстрел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама