Корпоративните декларации се подават само по електронен път

10:00, 18 мар 18 25 508 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 година, се подават единствено по електронен път, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

Това се отнася и за годишната декларация за облагане с корпоративни данъци за 2017 година, срокът за подаването, на която е 2 април, тъй като законовия срок 31 март е в събота. С тази декларация се подава и годишен отчет за дейността. В същия срок, 2 април, трябва да се плати и дължимия корпоративен данък, след приспадане на направените авансови вноски.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други варианти за плащане са чрез ПОС терминал, с пощенски запис или чрез интернет.

Над 5 300 дружества от областта вече са декларирали дължимите корпоративни данъци в офиса на НАП в Хасково. От там уточняват, че тази година се очакват по-малко на брой формуляри, тъй като фирмите, които не са извършвали дейност, вече не подават така наречените нулеви декларации.

Не подаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

 


 


 


 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама