Няма взривни вещества в дома на бившия легионер от Орешник

12:00, 22 фев 18 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в имота на Иван Пачелиев от тополовградското село Орешник, който се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка. Това съобщиха от Районната прокуратура в Тополовград.

Пачелиев притежава 2 дългоцевни оръжия и пистолет, за които има разрешително от друга страна. Документите обаче ще се проверяват е уточнил наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров. 

Процесуално-следствените действия огледи, претърсване и изземване ще продължат и днес. Те са били предизвикани от подозрения на разследващите след реплики при задържането на мъжа.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение на 35-годишния бивш легионер. Текстът предвижда лишаване от свобода до 3 години или поправителен труд. 

В сила също от снощи е 72-часовата мярка "задържане под стража" постановена от прокуратурата. Предстои обвинението да внесе искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане по стража" спрямо Иван Пачелиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама