Проверяват за взривни устройства след акцията в Орешник

09:44, 21 фев 18 25 554 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обискират дома на 35-годишния Иван Пачелиев - Димончето, който вчера се барикадира и стреля по полицаи в тополовградското село Орешник, съобщи БНР. Напрежението ескалирало след като полицаи са пробвали да го отведат за разпит по разследване на Софийска районна прокуратура.

35-годишният мъж, който бе задържан снощи от спецчасти, днес сутринта е изваден от ареста и върнат в селото си за следствен експеримент.
 
В момента сапьори проверяват двора на къщата му за взривни устройства, предава "Дарик". Поводът за това е реплика на Пачелиев по време на спецоперацията, че е приготвил много изненади за служителите на МВР.
 
Днес прокуратурата се очаква да повдигне обвинение на Димончето за възпрепятстване работата на полицаите.

Пачелиев е притежавал законно оръжие. Разрешителното му било издадено от друга страна-членка на Европейския съюз, съобщи директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков пред NOVA.

В акцията по задържането на мъжа, който е служил във френски легион, участваха повече от 80 души. Мащабната операция се провела, за да не пострадат полицаи, граждани или самият арестуван, обясни Цанков.

В началото полицията посетила дома на Иван по преписка на Софийска районна прокуратура за заплаха към друг човек. Тогава той се барикадирал в къщата и заплашил служителите на реда с оръжие.  

„Установено е, че той изключително добре борави с огнестрелно оръжие. Бил е обучен във френския легион, а може би и от български институции”, съобщи още Цанков.

Хората в Орешник са учудени от неговите действия. Споделят, че след смъртта на родителите си, Иван живеел сам. Понякога стрелял с оръжията си, но никога не е бил заплаха за околните.

Няма данни да е бил освидетелстван.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама