Барикадиралият се в Орешник бил служил във Френския легион

07:30, 21 фев 18 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Арестуваният след цяло денонощие обсада 35-годишен мъж в село Орешник, област Хасково, е служил във Френския чуждестранен легион, съобщи БГНЕС. 

35-годишният Иван в продължение на денонощие се е бил барикадирал в дома си. В операцията по обезвреждането му са участвали 80 души - отряд „Кобра“, специализираният отряд за борба с тероризма, Института по психология на МВР, жандармерия, полицаи от ОД на МВР-Хасково.

Мъжът имал три единици огнестрелно огнестрелни оръжие, няма данни да е освидетелстван за психично заболяване. Предстоят съдебни процесуални действия. 

Във вторник вечерта МВР съобщи, че служители на полицията са провели операция на територията на тополовградското село Орешник. Това станало след като полицейски екип потърсил за справка по преписка 35-годишен жител на селото, но мъжът отказал да излезе, заключил се в дома си, отправил заплахи към служителите на реда и възпроизвел изстрели с огнестрелно оръжие. 

След обсадата, около 18:30 часа, мъжът е бил задържан. За случая е уведомена прокуратурата. Мъжът е безработен. Хората в Орешник са учудени от неговите действия. Споделят, че след смъртта на родителите си той живее сам.

Френският чуждестранен легион е една от елитните военни части в света. Той е част от френските въоръжени. В Легиона участват доброволци от над 130 страни, дошли от цял свят. По-рано броят на Легиона е наброявал 35 000 души, сега са близо 8 000 войници и офицери.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама