Празнично пътуване за Трети март с теснолинейка

16:40, 02 мар 18 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И тази година за трети път гражданско сдружение "За теснолинейката" организира празнично пътуване по повод Националния празник на България Трети март. Сдружението работи за запазване и популяризиране на единствената действаща теснолинейка в България Септември-Добринище. 

За този ден влакчето ще пътува с 10 вагона, за да може да удовлетвори желанието на стотици ентусиасти да отбележат 140 години от Освобождението на България по запомнящ се начин. Кулминацията ще бъде в град Якоруда, където на площада ще се извие традиционното хоро, а участниците в пътуването ще могат да посетят един от най-старите храмове в страната. 

Читалище в Якоруда е подготвило богата музикална програма с участието на местни самодейци, а в нея ще се изявят и гостите от влакчето. 

Влакчето тази година вече е оборудвано с вагон-ресторант, който ще бъде на разположение на пасажерите. Участниците в атракционното пътуване могат да бъдат облечени в народни носии и да носят националното ни знаме, съобщи Кристиан Ваклинов, председател на Сдружение“ За теснолинейката“.

По време на миналогодишното пътуване се събраха над 300 участници, които пътуваха с дековилката до Якоруда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама