Митничари заловиха контрабандни парфюми и обувки

10:29, 05 фев 18 25 593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

1622 парфюма и 140 чифта обувки откриха митнически и гранични служители на МП "Капитан Андреево".

На 30.01.2018 г. на входящо трасе пристига автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. Шофьорът и пътниците декларират парфюми и обувки с логото на световноизвестни марки, които са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013. 

Автобусът е насочен за проверка с рентгенова система, при която митническите служители установяват зона с необичайна плътност. При последвалата физическа проверка митническите служители откриват в специално пригоден тайник укрити 1622 парфюма и 140 чифта спортни обувки. 

Продуктите са имитации на световноизвестни търговски марки, по-голяма част от които „Chanel", „Dior",  „Pako Rabane", „Armani", „Lancome"  и „ Nike","New Balance".

Установено е, че контрабандните парфюми и обувки са собственост на шофьора на автобуса, турски гражданин. Срещу нарушителя са съставени два акта по Закона за митниците: единия за опит да бъдат превозени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другия акт за наличието на тайник. 

По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.
 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама