Търсят дарители на кръв за катастрофиралата край Хасково млада жена

12:16, 18 яну 18 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близките на 21-годишната шофьорка, която вчера беше тежко ранена при катастрофа край Хасково, призоваха хората да дарят кръв за нея. От болницата съобщиха, че имат необходимост от кръвна група А и резус фактор отрицателен.

Инцидентът стана около 8 часа до местността "Ходжова чешма" край Хасково, като в района имаше гъста мъгла. При челния удар загина жена, управлявала другия автомобил.

21-годишната Петя от димитровградското село Горски извор, която беше зад волана на единия лек автомобил, и 20-годишната й спътничка Анелия бяха тежко ранени и транспортирани в областната болница в Хасково.

Петя е с фрактури на шиен прешлен, ляво бедро, таз и с кръвоизлив в мозъка, като има опасност за живота й. Днес тя ще бъде прегледена и от консултант от Пловдив.

Другата млада жена е със спукан далак, черен дроб и ляв бъбрек, също с опасност за живота, но бавно се възстановява след операцията, съобщи "Хасково Инфо".

За 21-годишната жена обаче има нужда от кръв. Близките й призоваха в социалните мрежи хората да помогнат. Желаещите могат да даряват в Кръводарителския център до АГО в Хасково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама