Разбиха международна група за нелегална телевизия в интернет

15:15, 12 яну 18 25 920 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура и съдебните власти в Кипър и Холандия неутрализираха престъпна група за нелегално разпространение на телевизионни програми по интернет, образувана и ръководена от гръцкиграждани на територията на България.


На 9 януари 2018 г., в изпълнение на съдебна поръчка от Република Кипър,следователи от отдел „Следствен“ на СП извършиха претърсвания в София и Петрич и иззеха близо 140 сървъра, използвани за незаконната дейност.
Осемдесет от сървърите са открити в столицата в две специално оборудвани помещения, наети от гръцки гражданин, пребиваващ в България. Установено е,че машините са и негова собственост. Останалите са намерени на 4 адреса в Петрич, където също са били инсталирани в наети от гръцки граждани помещения.


По време на специализираната операция в Петрич е задържан за 24 часа единот собствениците на сървърите (на огромната част от тях) и доведен в София за разпит. Разпитани са още 13 лица, извършени са и множество разпознавания.
Събраните доказателства сочат, че чрез иззетите сървъри телевизионни програми са били транслирани незаконно към абонати в Кипър, Холандия и България поне от края на май 2017 г.


Всички веществени и други доказателства ще бъдат изпратени на правосъдните органи в Кипър, където се води досъдебното производство по случая.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама