Неутрализираха организирана престъпна група за трафик на хора

11:10, 13 дек 17 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под ръководството на Специализираната прокуратура се провежда разследване срещу организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да извършва трафик на хора.

На 12 декември 2017 г. на територията на Свиленград са извършени множество процесуално следствени действия. При претърсвания в жилища са открити и иззети множество мобилни телефони. Разпитани са свидетели. Използвани са специални разузнавателни средства. 

Повдигнати са обвинения на четири лица, като единият от тях Б. М. е ръководител на групата, а останалите – Г.А., К.Г. и С. Г. са участници. Групата е действала от началото на 2017 г. на територията на Свиленград.

В хода на разследването е установено, че на 27.07.2017 г. ръководителят и участниците в организираната престъпна група, в съучастие с още едно лице – Н. П., са организирали и осъществили превеждане на чужди граждани през границата на страната ни с Р Турция, без разрешение на надлежните органи на властта и не през установените за това места.Това се е случило в землището на с. Труд,  когато са били преведени пред българо - турската граница 44 иракски граждани,четиринадесет от които ненавършили 16-годишна възраст. За това престъпление е било образувано досъдебно производство от Районна прокуратура – Пловдив, което е присъединено към разследването на Специализираната прокуратура.

На ръководителя на групата и на един от участниците /К.Г./ Специализираната прокуратура е наложила мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа и предстои внасяне на искане за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На С. Г. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лв.

Г.А. е задържан под стража от Районен съд-Пловдив, още докато разследването е ръководенето от Районна прокуратура-Пловдив. Съучастникът  Н. П. е с мярка за неотклонение гаранция от 2 000 лв., също наложена от Районен съд-Пловдив.

Разследването продължава.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама