Контрабандни долари за 55 000 хиляди лева задържаха на Капитан Андреево

13:50, 12 дек 17 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Контрабандна валута с левова равностойност 55 000 лeва откриха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.
На 06.12.2017г. на МП Капитан Андреево на трасе „Изходящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил „Мерцедес" с румънска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция.

В колата пътувал сам шофьорът, румънски гражданин, който заявил пред българските митнически служители, че не пренася нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в ръчна чанта, укрита под седалката, митническите служители са открити недекларирани 33 000 долара, по-голяма част от които в купюри по 100 долара.

На румънския гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.
От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали валута с левовата равностойност над половин милион лева.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама