"Ана от другата страна" гостува в Хасково

11:30, 25 ное 17 / Култура 25 604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 28 ноември в Хасково ще се играе "Ана от другата страна" - модерна театрална постановка, базирана на три класически произведения.

Ана от другата страна“ е авторски спектакъл на Надя Асенова, базиран на три произведения – „Железният светилник“ на Д. Талев и драмите „Вампир“ на А. Страшимиров и „Албена“ на Й. Йовков. Целта на този спектакъл е да ангажира младите, с едно изненадващо пътешествие сред емблематични женски образи от българската драматургия и литература.

Едно седемнайсетгодишно момиче – Ана се опитва да си отговори на важни въпроси под натиска на родители, приятели, гаджета и т. н. Въпроси като: “Коя съм аз? Какво искам? Какво да правя с живота си?…не ми е ‘се таа, брат…”.

За да проведе този диалог между поколенията екипът на театъра от Търговище залага на оригинални  решения – сценичен бой, каскади, атрактивна мултимедия, пластически и танцувални картини, както и с прекрасната музика на Дони.

След инцидент в нощен клуб, главната героиня Ана попада от другата страна, където среща три жени, принудени да преживяват отново и отново вината си. Вината на Султана спрямо Катерина; на Малама към Вела; на Албена към Куцар. Ана става неволен свидетел и участник в тези отношения, сблъсквайки се с три коренно различни мирогледа към света.

Атрактивността на представлението се дължи на сполучливата спойка от съвременност, безценна българска класика и универсалност на проблематиката.
Това е спектакъл-търсене, образователен и театрален прийом за изследване на проблемите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама