Вокален ансамбъл гостува утре в Хасково

22:00, 15 окт 17 / Култура 25 534 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Утре вокален ансамбъл „Колегиум вокале” от Дания ще гостува в Хасково.  Известният датски състав ще изнесе съвместен концерт с камерна формация „Орфей+” при НЧ „Св. Климент Охридски” – Хасково.
Датските певци са в България за участие в X юбилейно издание на Тракийски хоров фестивал в Ямбол. Ансамбълът се ръководи от нашия съгражданин Михаил Делчев, който наскоро гостува с друга своя формация за дните на Хасково. В репертоарът му са включени творби от различни стилове и епохи. Във формацията участват 18 певци, като по-голямата част са професионални музиканти. През 2014 година съставът издаде диск “Beyond the western wind” с музика от цял свят. След Хасково „Колегиум вокале” ще изнесе концерт и  в музя  „Земята и хората” в София.
Хасковската камерна формация ще излезе на сцената след като наскоро се завърна от участие в гала концерт на лауреатите на дистантния конкурс „Нови гласове и песни”. Концертът се състоя в НИМ в Бояна, а момичетата на Елена Цветкова изпълниха разнообразен а капелен репертоар, част от който ще бъде изпълнен и в Хасково.
Хоровият празник в Хасково  започва утре от 18:30 часа в залата на Младежки център.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама