Нови 1 224 000лв. одобри правителството за удължаване на оградата с Турция

09:52, 31 авг 17 / Политика 25 644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2017 г. в размер на 1 224 000 лв. за оградата по границата с Турция.

Парите са отпуснати за изграждане на допълнителен участък от временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница и прилежащия към него път по поречието на река Тунджа на територията на област Хасково, съобщават от dir.bg

Средствата за изпълнението се осигуряват чрез преструктуриране на разходите или трансферите по централния бюджет за 2017 година и ще бъдат използвани за изграждане на удължението на оградата в района на р. Тунджа с обща дължина от 1 875 м. Това удължение се  наложи да бъде направено заради изключително трудния терен, през който трябва да премине възпрепятстващото съоръжение.

До тези промени се е стигнало, тъй като част от терените попадат в зона Натура 2000. С предвиденото вече удължаване на оградата, последният участък от нея на територията на област Хасково, който е проектиран на 11 540 метра, става 13 415 метра. До месец и половина строителните работи там ще бъдат завършени.

За изграждането на оградата по българо-турската граница до момента са отпуснати над 180 млн. лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама