Полицаи нахълтаха в Ябълково заради изборите в неделя

11:37, 29 юни 17 25 699 Шрифт:
Автор:

Между 30-40 души са били привикани снощи за разпит от полицията в димитровградското село Ябълково, научи Topnovini.bg.

Всички те са давали показания по подозрения, че в селото се купуват и продават гласове за предстоящия частичен вот за кмет. Според наши източници привиканите са известни на полицията, откъдето няма все още официална информация.

Пари и списъци са намерени в двама души. Акцията върви и в момента. На 2 юли в селото ще се проведат частични местни избори. Кандидатите са двама.

В 12 часа от прокуратурата потвърдиха новината за полицейската акция. По данни на държавното обвинение до момента има един мъж, който е арестуван по Закона за МВР. От прокуратурата все още не съобщават детайли по акцията, но обещаха, че по-късно през деня ще има допълнителна информация. 

„Полицията вкарва негативна енергия. Дойдоха 10 патрулки. Тук не се купуват гласове.Някой е пуснал слух”, това каза Христо Асенов пред журналисти.

58-годишната Радка Щерева пък обясни пред журналисти, че е взела 30 лв от момче, което е задържано. Тя също е била привиквана в полицията, на след разпит е освободена. „Аз съм безработна, как няма да взема. Навсякъде го правят. В София дават повече пари, но нищо не им правят”, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама