Осъдиха кмета на Узунджово, купувал гласове

14:03, 27 юни 17 25 921 Шрифт:
Автор:

Кметът на хасковското село Узунджово Деян Ванчев бе осъден днес от състав на Софийски градски съд за купуване на гласове. Съдът постанови условно наказание от 2 години с изпитателен срок от 4 години.

Ванчев е осъден за това, че в периода от края на м. септември 2015 г. до 13 октомври при условията на продължавано престъпление, като кандидат за кмет на Узунджово е предложил на едно лице сумата от 30 лева и е дал на други 5 лица сумата от по 40 лева, за да упражнят избирателното си право в полза на коалицията, от която е издигнат. Установено е също, че в края на месец септември 2015 г. Деян Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с цел последните да я предадат на други четири лица, притежаващи активно избирателно право, с цел да гласуват в негова полза и в полза на издигналата го коалиция „За Хасково”, която бе на бившия хасковски кмет Георги Иванов.  

На 21 октомври 2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Деян Ванчев да бъде привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление против политическите права на гражданите, тъй като Деян Ванчев беше регистриран с решение на ОИК Хасково от 19 септември като кандидат за кмет на Узунджово.

Решението може да бъде обжалвано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама