Избраха фирма, която да строи кладенци в Хасково

07:00, 24 юни 17 25 580 Шрифт:
Автор:

Комисия от община Хасково избра фирма, която да изгради 4 дублиращи кладенци за питейна вода в Северна вододайна зона. Комисията, чийто председател е зам.- кмета Евгени Консулов, е заради процедурата за договаряне без обявление. Тя бе създадена заради кризата с водата на Хасково. Средствата бяха отпуснати от Министерски съвет.

В първата част ще се изграждат 4 дублиращи кладенци в Северна вододайна зона. Общината е изпратила покани към 6 фирми, но е получена оферта само от една. Поръчката е за 402 100 лева. С тези пари ще се изработи инвестиционен проект, авторски надзор и строително монтажните работи .

Във втората част ще се изграждат 3 тръбни кладенеца в източна вододайна зона. Там покани са получили 5 фирми, а оферти са подали двама участника.

От общината съобщиха, че при разглеждането на офертите комисията е констатирала пропуски и непълноти. И двете фирми са отстранени от участие в договарянето. Заради неизбран изпълнител на поръчката ще бъде обявена открита обществена поръчка за избор на изпълнител. 

Междувременно отложиха пускането на водата от пет от кладенците в Първа помпена станция, която по предварителни сметки трябваше да потече в градската мрежа вчера. Днес трябва да станат ясни резултатите от взетите проби за химията и микробиологията на водата. Кладенците ще бъдат пуснати, ако резултатите са добри следващата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама