Културната програма на прицел на данъчните в Хасково

07:17, 23 юни 17 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засилен данъчен контрол на фестивали, изложения, концерти и базари започва Националната агенция за приходите. От офиса в Хасково обръщат внимание,  че с началото на активния летен сезон и организирането на масови прояви на открито, ще се увеличат оперативните проверки по спазване на данъчното и осигурително законодателство.

Календарът на културните събития в областта също се наблюдава от служителите на приходната администрация в Хасково, като проверките ще са насочени главно към издаването на касови бележки и отчитането на оборотите.

Засилено през целия летен сезон ще бъде и дистанционното наблюдение на касовите апарати чрез единната електронна система на НАП. Чрез нея се сравняват приходите на търговците от всеки икономически бранш и в зависимост от територията, на която се намира обектът, софтуерът посочва онези от тях, чиито приходи значително се различават от средните за дейността или региона.

Не издаването на касови бележки се санкционира от 500 до 2000 лв. при първо нарушение. Глобата за физическото лице, което не е издало касов бон, е в размер от 100 до 500 лв. Законът предвижда и принудителна административна мярка, а именно запечатване на обект за срок до 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама