Питонът беглец от Минерални бани стана майка

10:54, 19 юни 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 30 яйца снесе йероглифовият питон от терариума в Минерални бани, съобщи Димка Войникова, която се грижи за екзотичните му обитатели. 

5-метровата змия стана известна след като миналото лято изчезна и хвърли в смут Минерални бани. Оказа се, че влечугото се е скрило в тясно пространство между стената и облицовката от гипсокартон.  Експерти по влечугите тогава се опасяваха, че животното е изживяло силен стрес, който може да увреди здравето му и дори да му коства живота.

Снесените яйца обаче са най-доброто доказателство, че змията се радва на отлично здраве. „Много е загрижена и внимателна, съвсем рядко и за кратко се отделя от яйцата. Бъдещата майка, която тежи 50-60 кг се увива на няколко пъти върху тях и така ги топли. Като съкращава мускулите на тялото си може да вдигне температурата с още цели 16 градуса”, разказа Димка Войникова.

Само веднъж при редките ставания на змията от яйцата Войникова е успяла да снима купчинката яйца. Видимо те са доста по-едри от кокошите яйца и са над 30 на брой, смятат служителите в Терариума. Змиите от този вид мътят яйцата си около два месеца.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама