Внасят проект за Сухопътните войски

16:31, 15 юни 17 25 659 Шрифт:
Автор:

Проектът за модернизация на Сухопътни войски е готов на 99 процента, съобщи днес заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов. Предстои следващата седмица проектът да бъде внесен в Министерски съвет, а след това и Народното събрание.

 

Заключителният етап на тактическото учение с бойна стрелба “Ответен удар 2017” се проведе днес на полигона “Корен”. То бе организирано от щаба на Втора механизирана бригада. „Усилен механизиран батальон, като преден отряд на сухопътен компонент в настъпление“ бе темата на военното учение, в което участваха около 600 военнослужещи,  41 единици бронетанкова техника, 122 - автомобилна техника.

Целта бе да се даде цялостна оценка на боеготовността и боеспособността на щаба и формированията на 31-ви механизиран батальон и формированията му за участие в дълбока операция в тила на противника, както самостоятелно, така и в коалиционен формат.

 

Всички задачи, поставени пред командването и личния състав бяха изпълнени в разиграната полева ситуация. Подобни учения допринасят за нарастване на бойните способности на командирите, щаба и личния състав, за повишаване на практическите умения и прилагане на разработените стандартни оперативни процедури за провеждане на дълбоки операции в защита на териториалната цялост на страната, коментираха от хасковското военно формирование 52 740.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама