Миглена Тянкова встъпи за втори път начело на Окръжен съд Хасково

15:09, 29 май 17 25 1138 Шрифт:
Автор:

„Аз не съм пряк административен ръководител. Нямам информация. Може би има не изписани АНД-та”. Така отговори председателят на Окръжен съд Хасково Миглена Тянкова на въпрос на Topnovini.bg днес. Както не веднъж сме писали срещу свиленградската съдийка Елена Тодорова се води дисциплинарно производство, което е обявено за решаване. Попитахме Миглена Тянкова дали има информация, че съдия Тодорова закъснява с изписването на делата и след започналото дисциплинарно производство и дали има нови проблеми около съдия Тодорова. 

По непотвърдена информация, съдия Тянкова получава справки за съдиите, които не изписват на време делата всеки месец.

 

Освен това попитахме, защо служители на Икономическа полиция София са влезли в Районен съд Харманли. Миглена Тянкова обясни, че няма информация и че най-вероятно става дума за досъдебно производство. Според наши източници обект на проверката, както вече съобщихме са няколко дела, които са при държавния съдебен изпълнител.

По време на изслушването си пред Висшия съдебен съвет Миглена Тянкова обясни, че няма проблеми в районните съдилища в Хасковска област.

 

Днес Тянкова в присъствието на председателя на Апелативен съд Пловдив Магдалина Иванова  подписа протокол за встъпване в длъжност. Това е втори мандат за Тянкова, която обясни, че няма да прави рокади в екипа си. Така нейни заместници остават съдиите Милена Дечева и Милена Петева.

Магдалина Иванова изтъкна, че Тянкова за първи път е успяла да обедини лобитата в съдийската колегия на ВСС. Тянкова бе избрана с 12 гласа. Новият стар административен ръководител на Окръжен съд Хасково получи букет от съдия Стратимир Димитров, който изтъкна пред присъстващите, че „зад успешната работа на съдиите стои успешен административен ръководител, каквато е Миглена Тянкова”.

На церемонията по встъпване в длъжност освен журналистите, присъстваха съдии и служители. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама