Оставиха в ареста убиец на 75-годишен старец от Любимец

13:02, 26 май 17 25 605 Шрифт:
Автор:

Дежурен съдия остави в ареста Стефан Николов, който е обвинен за убийство на 75-годишен старец. За престъплението съобщихме вчера. Разследващите и към този момент отказват да дадат ясен и категоричен отговор, затова дали двамата са имали интимни контакти.

Днес прокуратурата поиска от налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража.

Защитата му заяви в съдебната зала, че в Любимец има опасност от отмъщение за Стефан и че в града са се създали такива настроения.

Окръжният съдия Стратимир Димитров постанови задържане под стража.

 

Прокурорът по делото Павел Жеков отговори на въпроси на Topnovini.bg

 Г-н Жеков, какво остана скрито в папката, която предоставихте на съда от нас журналистите?

Прокуратурата изложи пред съда анализ на наличните доказателства. Разбира се, в такъв начален етап на разследването не може да се очаква да бъдат изготвени всички експертизи, включително биологични, протокол от извършената аутопсия, дактилоскопни. Но и доказателствата на този етап потвърждават тезата на прокуратурата, че това е деецът на престъплението.

Защо и към този момент отказвате да съобщите, дали двамата са имали интимни контакти. Само заради това, че жертвата на времето е заемала висок пост ли?

Не ми е известен поста на жертвата, но това не би трябвало да има отношение към задръжките на прокуратурата. Ние изтъкваме и лансираме само доказателствата, които са събрани по установения ред и са проверени. Аз вече ви обясних, че не може да приемем едно едностранчиво обяснение.

Имам още един въпрос. Има ли в показанията на обвиняемия, „Той тръгна да ме целува, на мен не ми се искаше това и агресията ми се отключи”?

Няма да обсъждам още веднъж по тези причини обясненията на обвиняемия, тъй като те са както източник на доказателства, така и защитна позиция. Непроверени изявления няма да коментирам. Ще ги коментирам по-нататък, евентуално като се съберат всички доказателства или като се напише обвинителния акт.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама