18 годишен уби пенсионер в Любимец за секс и пари

10:18, 25 май 17 25 1024 Шрифт:
Автор:

За убийството за 72 часа в ареста е криминално проявеният Стефан Николов. По данни на директора на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков, мъжът е бил издирван заради две досъдебни производства за кражби.

 

На пресконференция бе съобщено, че убийството е извършено с брадва, а аутопсията е установила, че по главата на починалия има 5-6 удара.

На брифинга освен Ангел Цанков бяха окръжният прокурор Иван Стоянов и наблюдаващият обвинител Павел Жеков. Бе обяснено, че между двамата имало създадени битово-лични отношения. Никой от тримата обаче не даде подробности, какво се крие зад това определение. На въпрос на Topnovini.bg дали между жертвата и палача е имало интимни контакти,  от държавното обвинение казаха, че се търсят биологични следи в дома, където е станало престъплението. Криминалистите са намерили портфейла на пенсионера. Не липсвало нищо, нито парите, нито банковите му карти.

 

Стефан Николов, който е от ромски произход, е арестуван в дома си. Той е дал подробности, които бяха определени от прокуратурата като едностранчиви. Според наши източници при разпита си, Стефан Николов заявил, че двамата се скарали, защото в този момент „той не искал да има интимни контакти”.  

Стефан Николов е работел от близо месец в дома на убития. Сигналът за престъплението е подаден от Социално подпомагане. Социалните алармирали полицията, че в продължение на няколко дни старецът не е консумирал храната, която му дават.

По случая са назначени няколко експертизи. Прокуратурата ще поиска от съда да определи мярка за неотклонение – задържане под стража.

Topnovini.bg ще запази в тайна името на жертвата по етични съображения. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама