7 учители в Хасковско с наградата „Неофит Рилски“ за 24-ти май

14:05, 24 май 17 25 1260 Шрифт:
Автор:

7 учители от Хасковска област бяха наградени днес с награда „Неофит Рилски“. На церемония в Хасково, на пл. „Спартак“ отличията за заслужили учители от МОН получиха Спаска Тодорова от ОУ “Св. Иван Рилски”, Стефка Петкова (СУ “Васил Левски”), Нина Марева (“Никола Вапцаров”), Веселина Иванова (ПМГ “Боян Петканчин”), Снежана Ангелова – директор на димитровградското ОУ “Пенчо Славейков”, Стефка Георгиева (ОУ “Иван Вазов” – Харманли) и Драгомира Стоянова (ПМГ “Иван Вазов” – Димитровград).

Днешният празничен ден започна от централния площад „Свобода“, където се събраха ученици и педагози от областния град. Под съпровода на духовия оркестър и мажоретки шествието тръгна към площадка „Спартак“, където бе и кулминацията по честването на Деня на славянската писменост и култура. От кметството раздадоха 2 000 знаменца за празника.

Държавните отличия на образователната министерство бяха раздадени от началника на Регионалното управление на образованието Красимира Джисова-Илиева. Преди това обаче призове имаше и за други педагози, които бяха наградени по решение на Общински съвет Хасково. Отличията там връчи председателят на местния парламент Таня Захариева.

Снимка: Topnovini.bg

В категорията “Учител в предучилищното образование” отличието бе за Диляна Гъркова – старши учител по музика в детска градина 11 – “Елхица”. В категорията “Учител в начален или прогимназиален етап на образование” отличието “Учител на годината” е за Мария Маринова – старши учител в училище “Св. св. Кирил и Методий” в село Конуш. В категория “Учител в гимназиален етап на образование” отличието “Учител на годината” е за Гергана Петрова – старши учител по информационни технологии в ПМГ “Акад. Боян Петканчин”. В категория “Културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното и музейното дело” наградата тази година се присъжда на Цанислав Петков – диригент на Камерен оркестър Хасково.

Празнично приветствие произнесоха кметът Добри Беливанов и областният управител Станислав Дечев, който премина по Главната улица и пристигна на площадка „Спартак“ със състава на хасковското школо „Св.св. Кирил и Методий“, които по традиция са в началото на шествието. 

Снимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама