Направиха улица на буквите в Хасково

07:16, 23 май 17 25 641 Шрифт:
Автор:

За втора поредна година Хасково има „Улица на буквите“. Платното, дълго 30 м с българската азбука, бе монтирано в централната пешеходна зона.

Под платното с буквите на 24 май ще премине общоградското шествие по повод Деня на българската просвета и култура и ден на славянската писменост. 

Шествието тръгва предвождано от мажоретки и духовия оркестър в 10,30 часа от пл. „ Свобода“ по централната пешеходна зона ще достигне до площадка „ Спартак“

Снимка: Община Хасково 

Там на специално тържество в 11 часа ще бъдат връчени наградите учредени от Общински съвет Хасково „За заслуги към образованието и културното дело“. Ще бъдат отличени учители в предучилищното образование, в категория начален или прогимназиален етап, в категория учител в гимназия, ще се връчи и приз за културен деятел от областта на изкуствата, библиотечното или музейното дело.

На тържеството ще бъдат раздадени и наградите „ Неофит Рилски“  на Министерството на образованието. Веднага след церемонията по награждаване ще бъде представена  празнична програма подготвена от учениците от хасковските училища.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама