Емил Георгиев: 30 пъти над нормата е алфа активността във водата на Хасково

13:57, 22 май 17 25 602 Шрифт:
Автор:

„30 пъти над нормата е алфа активността във водата на Хасково. Това обаче се крие от властта. Проблемът не е толкова в урана. Има протоколи, които не са влезли в анализа”. Това обяви днес на пресконференция в Хасково Емил Георгиев, председател на Федерацията за защита на потребителите. „Ще накараме органите да изнесат информацията, иначе ще търсим правата си в Брюксел”, каза още той.

Емил Георгиев информира и че в четвъртък ще бъде заведен колективен иск в съда, срещу Здравното министрество, от 1 200 хасковлии заради проблема с питейната вода. За колко точно пари не стана ясно.

Емил Георгиев обясни, че високата алфа активност най-вероятно се дължи на разпад на полоний 231, радон или радий. Според него с отпуснатите 2 млн.лв от правителството проблема с водата на Хасково няма да бъде разрешен.

 

 

Председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов препоръча на хасковлии да продължат да плащат водата, която консумират, за да може на по-късен етап да претендират за обезщетение. 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Edwardsoops 12:00, 07 юли 22

Доставка закиси азота в Москве https://bit.ly/3I9OX1U Привезём веселящий газ круглосуточно. Звоните по телефону.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама